Foredrag BS 2

TFK-styret har denne høsten valgt å fokusere på innlegg knyttet til praktisk hundedressur på våre medlemsmøter.

Tirsdag 01 november var vi heldige å få besøk av en legende i fuglehund miljøet nemlig Bjørn Sjurseth som denne kvelden ga oss en innføring i hvordan han lykkes med sine hunder. Ca. 40 medlemmer hadde denne kvelden funnet veien til konferanselokalene på Aarnes Kafeteria Gvarv.

Bjørn Sjurseth har med sine engelsk settere fra tidlig 1990-tall i en årrekke sanket premier i alle klasser både på lavland og høyfjell, samt i en rekke høystatusløp inkludert NM. Hunder fra hans og familiens Kennel Skåpleinun er premiegrossister, og har også satt spor etter seg i engelsetteravlen. Bjørn Sjurseth er også jaktprøvedommer og en svært erfaren jeger.

I hans foredrag med tittelen «Veien til en god VK hund» presenterte han sine hunder og fremhevet spesielt hva han var på utkikk etter av arvelige egenskaper i sitt avlsarbeid. Han kunne øse av sin enorme erfaring til et lydhørt publikum og svarte også målrettet på en rekke spørsmål fra de fremmøtte medlemmene. I pausen ble det servert rikelig med snitter og diskusjonen gikk livlig blant de mange fremmøtte. En lærerik kveld og svært gledelig at vi kunne registrere mange nye ansikter blant tilhørerne !

Telemark Fuglehundklubb

Telemark Fuglehundklubb (TFK) ble stiftet 27.1 i 1946. I dag har vi ca. 300 medlemmer og er dermed en av de største såkalte distriktsklubbene i landet. Klubben var tidligere lokalisert på Rjukan, Notodden og Skien. men disse er nå slått i sammen fra 2019. Klubben har dessuten mange medlemmer utenfor fylket, både i Agder-fylkene, Vestfold og i Oslo og Akershus.

Kontakt TFK

Telemark Fuglehundklubb

Mail: styret.tfk@gmail.com

Øvre Vindalen 10
3728 Skien