AWE 2021 2

Astrid Weider Ellefsen med sin ES Berkjestølens Neon som norgemester høyfjell 2021

Alle ønsker vi en veldressert fuglehund, noe som gjør hverdagene med hund triveligere og all jaktutøvelse sikrere. God dressur er en forutsetning for å lykkes på jaktprøver. Det er mange veier for å komme i mål med en veldressert hund. Fokuset de senere år har i stadig større grad rettet seg mot positiv og belønningsbasert dressur.

For å få belyst dette aspektet ved fuglehund dressur, ønsker vi alle TFK-medlemmer velkommen til høstens første medlemsmøte på Aarnes Kafeteria Gvarv tirsdag 04 oktober kl 18.30. Norgesmester høyfjell 2021 Astrid Weider Ellefsen vil denne kvelden holde foredrag med dette som tema.

Astrid Weider Ellefsen driver Vindfinn hundetrening på Haugalandet der hun har spesialisert seg på kurs og instruksjon av eiere av stående og støtene fuglehunder. Hun har bred erfaring fra trening av ulike raser mot jakt og jaktprøver, og har oppnådd gode resultater med mange ulike hunderaser; Kleiner münsterländer, Gordon setter, Korthår vorsteh samt Engelsk setter. Høsten 2021 toppet hun det hele med å vinne NM høyfjell med sin engelske setter Berkjestølens Neon

Astrid er opptatt av effektiv belønningsbasert hundetrening. Hun bruker metoder som er forståelige for både hund og eier, og som gir resultater. Fokuset er på positiv forsterkning og utvikling av hundens egetinitiativ. Målet med hundetreningen er å trene fram en fuglehund som sier JA til alle aktiviteter vi foreslår, inkludert å søke etter fugl, bli sittende når fuglen flyr, samt å apportere!

I foredraget fokuserer Astrid på hvordan vi trener fram en hund som engasjerer seg i den aktiviteten vi bestemmer, når vi bestemmer det. Hun tar for seg hvordan vi som eiere og førere må legge opp treningen for å få en slik hund; hvordan vi lærer hunden det som valp, hvordan vi jobber under unghund perioden og hvilke krav vi kan sette til den voksne hunden. Alle eksemplene vil være relatert til trening av stående eller støtende fuglehunder, men temaet er aktuelt for alle typer hunder og sporter.

Vi ønsker velkommen til en lærerik kveld – her bør både erfarne og uerfarne hundeeiere ha mye å lære.

Fri entre. Enkel servering med kaffe, mineralvann, frukt og nystekte vafler.

Telemark Fuglehundklubb

Telemark Fuglehundklubb (TFK) ble stiftet 27.1 i 1946. I dag har vi ca. 300 medlemmer og er dermed en av de største såkalte distriktsklubbene i landet. Klubben var tidligere lokalisert på Rjukan, Notodden og Skien. men disse er nå slått i sammen fra 2019. Klubben har dessuten mange medlemmer utenfor fylket, både i Agder-fylkene, Vestfold og i Oslo og Akershus.

Kontakt TFK

Telemark Fuglehundklubb

Mail: styret.tfk@gmail.com

Øvre Vindalen 10
3728 Skien