Nyheter
Fellestrening mars 2024 A960x540
 
Den tidligere terminfestede nybegynner samlingen i vinter måtte dessverre avlyses grunnet svært dårlig vær og forhold i fjellet.

Et plaster på såret var å arrangere 2 dagskurs, og det ble satt til helgen 9. og 10. mars, ledig helg mellom to jaktprøve helger.

 


Kyrre Rørstad og Halvor Ramtoft sa seg villige til å stille opp som instruktører denne helgen.
Ved oppmøte lørdag på parkeringsplassen stilte 12 ekvipasjer, de fleste helt ferske i gamet, og etter en kort presentasjon dro vi ut i terrenget. Været var skyet, flatt lys og en noe sur østavind som gjorde de -5 gradene i lufta til det dobbelte. Vi fikk se ulike hunders kapasitet, og det var for enkelt noe smått etter 1. runde. Vi la dette opp som et jaktprøve-oppsett, men med individuelle instruksjoner, og ofte måtte vi la ekvipasjene gå litt hver for seg for å unngå for mye leking.
Utover dagen bedret ting seg vesentlig og hunder som slikka skia i tidligere slipp, kom seg godt ut i terrenget, og når det ble fugl i lufta var det stor glede.
På veg hjem og klokka nærmet seg 16 var det tydelig å se at en slik dag i fjellet tar på, og flere av deltakerne valgte klokelig å la hundene gå i koppel det siste stykket hjem.
Søndagen opprant med rundt -10 og fortsatt skyet, men vinden fra øst hadde forsterket seg og med flatt lys var det til tider litt ufyselig, men humøret var på topp. 9 ekvipasjer hang fortsatt med fra lørdagen, og nå opplevde vi at hundene startet mye friskere enn lørdagen. Altså etter en dag i fjellet virker det, og slikt smitter også over på førerne, og stemningen stiger. Vi endret litt på organiseringen i dag, og la opp til at alle skulle få minst 1 times slipptid og noe kortere intervaller. Vi hadde litt fugl i flere omganger og det virker på jaktlysten som ble opprettholdt gjennom hele dagen hos de fleste. Vi som instruktører gleder oss over at man etter et pr dager i fjellet kan oppleve en så markante endringer til det bedre… Noen av deltakerne har meldt start til vinterprøven til TFK 15 – 17. mars, det skal bli artig å se eksamens resultatene.
Vi takker til deltakere og deres hunder for sporty, og hyggelig samarbeid.
Dette er en grei måte å drive opplæring på, det krever lite planlegging, er rimelig og gir et positivt resultat
Hilsen Kyrre og Halvor

Telemark Fuglehundklubb (TFK)

Telemark Fuglehundklubb ble stiftet 27.1 i 1946. I dag er vi ca. 350 medlemmer og er en av de største distriktsklubbene i landet. Klubben var tidligere lokalisert på Rjukan, Notodden og Skien, men disse ble slått sammen i 2019. Klubben har mange medlemmer utenfor fylket, både i Agder-fylkene, Vestfold, Oslo og Akershus.

Kontakt TFK

Telemark Fuglehundklubb

Epost: styret.tfk@gmail.com
Gregorius Dagsons gate 6
3746 Skien