TFK Gratulerer Vinner Anita Engen og Høimyra's QUEEN som vinner av UGP 2018, samt de andre premierte deltakerene

Vinner av ugp  Vinnere av UGP 

 

Premielisten fra UGP 2018: Premieliste UGP

Dreiebok fra UGP 2018 : Dreiebok

 

Her kommer ny partiliste på siste dag av UGP : Pariliste UGP

 

Etter 26 startene ekvipasjer har vi etter kvalifiseringen kommet frem til 22 startende til Unghund Grand Prix første dag. Partilistene for lørdag :Partilister dag 2

Med flagget vårt som symbol er Unghund Grand Prix 2018 i gang. I dag kjøres det kvalifisering slik at ordinære UGP starter i morgen og avsluttes søndag.
Fjellet bader i sol og høstens vakre farger smiler til folk og hund i terrenget.

 

TFK ønsker alle påmeldte velkommen til høstens vakreste eventyr: UNGHUND GRAND PRIX

UNGHUND GRAND PRIX startlister for kvalifisering fredag 28.09.18 :Partilister

 

Opprop ved annekset på Skinnarbu Nasjonalparkhotell fredag 28.09 kl 09.00

Slik påmeldingen er i skrivende stund 24.09 ser det ut til at løpet skal gå over 3 dager, med kvalifisering fredag. Kvalifiseringen dømmes etter VK prinsipper, men med UK regler. Det kan tas med inntil 24 hunder til UGP's ordinære løp som da starter lørdag 29.09. kl 09.00 og med avslutning påfølgende, søndag 30.09.

Blir det frafall på oppropet slik at startende blir 24 eller færre kjører vi i veg UGP ordinære 1. dag fredag den 28.09 med avslutning 29.09.

Kle dere fornuftig, ha med varmt ekstra tøy i sekken, ei god niste og varm drikke. Husk på at hunden også trenger påfyl.

Sett dere inn i vedlagte regelverk for UGP

Dette blir spennende og vi ønsker alle hjertelig velkomne.

 

REGELVERK FOR UNGHUND GRAND PRIX 2018

Arrangement er innstiftet av Telemark Fuglehundklubb i 1987, og arrangeres i høyfjellet i Sør-Norge. Prøven avvikles etter NKKs prøveregler og går over tre dager dersom antall påmeldte hunder krever det. Fredag er kvalifisering til Unghund Grand Prix (UGP) og gjennomføres etter vinnerklasseprinsippet, men med UK krav til dressur. Inntil 24 hunder kan tas ut til UGP første dag.

Prøvemåten og bedømmelsen starter på UGPs første dag med slipptid på 15 minutter, etter loddtrekning. De som har mulighet til å gå videre til finalen skal deretter ha et utholdenhetsslipp på 45 minutter. For hunder som ikke viser høyt klassenivå skal avprøvingen stanses når dommerne finner det riktig og hensiktsmessig. Dommerne skal overveiende ta hensyn til hva hunden viser av naturlige jaktlige anlegg som: jaktlyst, søk, aksjon, fart, intensitet, stil, utnyttelse av vind og terreng, viltfinnerevner, lokaliseringsevne, standinstikt, vilje til å reise fugl og samarbeidsvilje. Hunden skal vise beherselse i oppflukt og skudd. Fra UGPs første dag kan det tas ut inntil 6 hunder fra hvert parti. I finalen starter hundene etter loddtrekning med slipptid på 30 minutter og positive og negative forhold fra UGPs første dag er nå tellende. Dommerne fastsetter den videre slipprekkefølge og slipptid, slik at det kan rangeres 6 hunder til premier. Det er betingelse at hunden i løpet av de to siste prøvedagene selvstendig har funnet fugl, tatt stand, brakt fugl for skudd og at det i denne situasjonen er skutt over den. Under rangeringen skal det legges vesentlig vekt på hundens format og utholdenhet. Rangeringen gjennomføres som matching ved å begynne med lavest rangerte hund, som påden måten skal ha mulighet til å arbiede seg oppover i rangeringen til den eventuelt blir slått av makker.

Sponsorer for prøven er :

appetittappetittappetitt

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Telemark Fuglehundklubb

Telemark Fuglehundklubb (TFK) ble stiftet 27.1 i 1946. I dag har vi ca. 300 medlemmer og er dermed en av de største såkalte distriktsklubbene i landet. Klubben var tidligere lokalisert på Rjukan, Notodden og Skien. men disse er nå slått i sammen fra 2019. Klubben har dessuten mange medlemmer utenfor fylket, både i Agder-fylkene, Vestfold og i Oslo og Akershus.

Kontakt TFK

Telemark Fuglehundklubb

Mail: styret.tfk@gmail.com

Øvre Vindalen 10
3728 Skien