Telemark Fuglehundklubb (TFK) ble stiftet i 1946. I dag har vi ca. 300 medlemmer og er dermed en av de største såkalte distriktsklubbene i landet. Klubben var tidligere lokalisert til henholdsvis Rjukan, Notodden og Skien, men er nå slått sammen. Klubben har dessuten mange medlemmer utenfor fylket, både i Agder-fylkene, Vestfold og i Oslo og Akershus.


Klubbens formål er beskrevet i §2 i klubbens lover og "er å samle alle interesserte til felles arbeid for å høyne kvaliteten av våre fuglehundraser og fremme de sportslige og helsemessige verdier som fuglehundsporten gir –" Dette oppnås ved å arbeide "for riktig behandling av hunder og for at aktiviteten med hund drives i verdige former. Legge muligheter og forhold til rette for medlemmene for aktiviteter med hund. Arrangere fuglehundprøver og utstillinger - gjerne i samarbeid med andre foreninger."


Klubben ledes av et hovedstyre og tre avdelingsstyrer. Det er avdelingsstyrene som står for alle lokale arrangementer som medlemsmøter, dressurkurs, dressur hund/sau, skytetrening osv. Hovedstyret på sin side er det som organiserer prøvevirksomheten, instruksjonskurs i fjellet for nye og uerfarne medlemmer, samt utdannelse av dommere, instruktører og prøveledere m.v. Det er dessuten hovedstyret eller et av de utvalgene som sorterer under dette som representerer foreningen utad både overfor andre hundeorganisasjoner så som Norsk Kennel Klubb og Fuglehundklubbenes Forbund og offentlige myndigheter samt grunneiere og andre.


Klubben har stor aktivitet gjennom hele året, både gjennom arrangementer i regi av lokalavdelingene og i regi av hovedstyret. Det arrangeres 3 jaktprøver på høsten (hvorav to arrangeres samtidig) og 3 vinterprøver. En av høstprøvene er "Unghund Grand Prix" som er et litt spesielt høystatusløp for unghunder der blir satt noe mer på prøve enn de vanlige UK-konkurranser. Videre arrangerer klubben i samarbeide med tre andre foreninger den tradisjonsrike "Telemarksutstillingen" i månedsskiftet april/mai. Det er derfor også opprettet en rekke arbeidsutvalg. Se oversikt over styret og de forskjellige utvalg.


Klubben leier terreng for trening og prøver i traktene ved Møsvatn mellom Rjukan og Rauland. Terrengene er vanligvis godt besatt med fugl og særlig vinterprøvene har ry på seg for meget høye premieringsprosenter. I det ene av disse terrengene ligger Grasbuhytta som foreningen disponerer og som kan leies for en billig penge. Dermed kan en starte treningen mer eller mindre midt i terrengene.
Som medlem vil du ha mulighet til å benytte deg av våre spesielle medlemstilbud, som nevnte treningsterreng, hytte, foravtaler m.m.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Telemark Fuglehundklubb

Telemark Fuglehundklubb (TFK) ble stiftet 27.1 i 1946. I dag har vi ca. 300 medlemmer og er dermed en av de største såkalte distriktsklubbene i landet. Klubben var tidligere lokalisert på Rjukan, Notodden og Skien. men disse er nå slått i sammen fra 2019. Klubben har dessuten mange medlemmer utenfor fylket, både i Agder-fylkene, Vestfold og i Oslo og Akershus.

Kontakt TFK

Telemark Fuglehundklubb

Mail: styret.tfk@gmail.com

Øvre Vindalen 10
3728 Skien