Lørdag 7. november gikk Telemark Fuglehundklubb’s klubbmesterskap lavland av stabelen. Det ble dømt etter regler for NM-lag, så her fikk alle være med dagen ut. Det var godt oppmøte og 2 partier gikk spente ut i terrengene. For selv om resultatene ikke blir bokført i NKK’s registre, så er retten til å kunne gå med høyt hevet hode et helt år med tittelen klubbmester lavland noe som henger høyt hos en TFKer. Muligens kun overgått av tittelen klubbmester høyfjell.

Ved oppmøte klokken 10.00 var det klart at været spilte på lag med oss denne dagen, men ville fugl og ikke minst hunder også spille på lag? Sistnevnte skal det være opp til hver enkelt deltager selv å vurdere, men fuglen var i hvert fall til stede, både rapphøns og fasan var i luften i begge partier. TFK benyttet Vestfolds Fuglehundklubb’s flotte terrenger i Kvelde til prøven, og disse var godt besatt med sprek fugl.

Etter første runde var det allerede klart at det var noen hunder som hadde utmerket seg og lykkes med godkjente fuglearbeider, mens andre hadde begynt å gå poengskalaen i motsatt retning. Da er det fint å kunne nullstille seg med varm lunsj ute i solen. Runde 2 ble utført med lukket bedømming slik at rangeringen ikke ble klart for dagens slutt, hvor de 3 beste hundene i hver klasse ble premiert.

I år er det KV Vilja og Ole Erik Furuheim som kan titulere med klubbmester lavland unghund, og P Ross og Terje Hessevik som bærer tittelen klubbmester lavland åpen klasse. Vi både gratulerer og bukker dypt for flotte prestasjoner.

UK-premierte:

UK lavland
1. pr KV Vilja, Ole Erik Furuheim
2. pr ES Hampus, Kyrre Rørstad
delt 3. pr ES Emmyluo, Bente Moe  og  IS Sussi, Bjørg Navjord


AK-premierte:

AK lavland
1. pr P Ross, Terje Hessevik
2. pr P Max, Per Zakariassen
3. pr ES Aya, Janne Karlsen

Etter en flott dag på jordene takker TFK alle deltagere og dommere for oppmøte. Vi vil samtidig benytte muligheten å takke våre samarbeidspartnere i forbindelse med arrangementet: Vigor&Sage, Felleskjøpet Skien og Vestfold Fuglehundklubb.

Sponsorer

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Telemark Fuglehundklubb

Telemark Fuglehundklubb (TFK) ble stiftet 27.1 i 1946. I dag har vi ca. 300 medlemmer og er dermed en av de største såkalte distriktsklubbene i landet. Klubben var tidligere lokalisert på Rjukan, Notodden og Skien. men disse er nå slått i sammen fra 2019. Klubben har dessuten mange medlemmer utenfor fylket, både i Agder-fylkene, Vestfold og i Oslo og Akershus.

Kontakt TFK

Telemark Fuglehundklubb

Mail: styret.tfk@gmail.com

Øvre Vindalen 10
3728 Skien