Nybegynnersamling med fokus på føring av hund på jakt og jaktprøver.

20190316 092820 W900

Telemark FK gjennomførte nybegynnersamling på Vierli helgen 16-17/3 . Fredagskvelden gikk med til teori om føring av hund på jakt og jaktprøver. Rundt 20 deltakere hadde meldt seg på, derav 12 hunder. Instruktører var Morten Brendengen, Philip Geicke, Terje Hessevik og Sven Tore Kittilsen.

Tema under teorien var stell av hund på vinterføre, foring, klipp og jaktprøvetermologien. Lørdag ble det satt opp to instruksjonspartier med 6 hunder på hver. Fokus da var føring av hund, benytte vind og terreng som fører. Det var mange flotte ekvipasjer som var meget engasjert, folk var åpne på egne hunder dette førte til at vi instruktører fikk vise hva vi mente. Det ble også enkelt å veilede ekvipasjene, når en ser ting i praksis. Noe mer fugl hadde vært ønskelig selv om fokuset var føring av hund. TFK hadde fått tildelt flott terreng rundt Vierli, og takker grunneier for at klubben får mulighet til å hjelpe nybegynnere og nye hundeeiere på denne måten. På lørdagskvelden var det sosial samling med oppsummering og middag på Vierli Kafeteria, nydelig mat ble servert. Søndag ble meget tung da det kom en del snø på natten. Men flere stilte opp slik at vi fikk terpe på det vi lærte lørdag.20190316 130340 W900

Deltakerne viste frem morgen dagens diamanter i løpet av helgen, tror vi får se fler av disse unge talentene igjen på prøver senere. TFK takker deltakerne for en meget trivelig helg, takker også Terje Hessevik som koordinerte samlingen slik at alle ble plassert i varme hytter på Vierli. TFK takker også Morten, Philip og Katrin som alltid stiller opp for nye og for klubben.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Telemark Fuglehundklubb

Telemark Fuglehundklubb (TFK) ble stiftet 27.1 i 1946. I dag har vi ca. 300 medlemmer og er dermed en av de største såkalte distriktsklubbene i landet. Klubben var tidligere lokalisert på Rjukan, Notodden og Skien. men disse er nå slått i sammen fra 2019. Klubben har dessuten mange medlemmer utenfor fylket, både i Agder-fylkene, Vestfold og i Oslo og Akershus.

Kontakt TFK

Telemark Fuglehundklubb

Mail: styret.tfk@gmail.com

Øvre Vindalen 10
3728 Skien