Vinterprøve 1, 2019, gikk av stabelen 8-10 mars. Allerede en god stund før påmeldingsfristen gikk ut, ble vi klar over at dette ble en stor prøve med mange påmeldte. Kanskje mye av grunnen var at det har vært bra med fugl og premieringer på de siste prøvene, og at ryktet om at det i år har vært særdeles godt med fugl i terrenget, hadde nådd mange. Uansett så skapte dette noen utfordringer for prøveledelsen, ikke bare med å skaffe tilstrekkelig med dommere, men også mange nok terrenger. Det ble iverksatt en hektisk ringerunde og heldig vis var det flere dommere som var villige til å bytte litt på dager slik at de kunne dømme de dagene det var mest prekært. Noen valgte også å trekke hund for å dømme. Det var sporty gjort. Når vi da også fikk tilbud av Ingrid og Sondov på Bjåen om å få bruke terrenget der, ble mange av våre utfordringer løst.

Fredag var det fint vær og sol, men endel vind. Likevel så viste rypene seg å være hjemme. Lørdag var det mer grått vær med snø og nedbør. Likevel var det bra med fugl. Vi har kun lov til å ha maks 50 stk startende hunder i Bossbøen terrengene pr dag. Derfor valgte vi å kjøre VK finalen på Bjåen/Lislefjødd på Lørdag. Søndag var det sol fra knallblå himmel, og ett av partiene kom ned med 60% premierte hunder på partiet. I løpet av helgas totalt 18 partier, var det ingen partier uten premie gjennom hele helga. Det må vel sies å være bra.

Det ble tilslutt ca.230 startende ekvipasjer som innkasserte totalt 73 premier. Dette skulle gi en premieringsprosent på ca. 32%. Dette er vi veldig fornøyd med, og sannsynligvis også deltakerne.
 

Prøveleder Janne Karlsen har avholdt prøva med stoisk ro og nøysomhet og det har ikke kommet inn noen protester eller anmerkninger i løpet av de 3 dagene prøva har blitt avholdt. Tusen takk til alle dere dommere som dømmer for oss år etter år. Uten dommere kan vi ikke arrangere.

En stor takk rettes også til personalet på Skinnarbu Nasjonalparkhotell for prima service og mat hele helga. Dere flyttet på tider for både frokost og middag for å tilpasse dere vårt skjema og arrangement med det største smil.
Janne og Kyrre

 

Premielisten ble : Komplett premieliste

Dreiebok fra VK finalen: Dreiebok VK finale

 

VK finale

vk finale 1

 vk finale premierLOGO VIGOR EN SAGE EN PAYOFF 180x180px RGB

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Telemark Fuglehundklubb

Telemark Fuglehundklubb (TFK) ble stiftet 27.1 i 1946. I dag har vi ca. 300 medlemmer og er dermed en av de største såkalte distriktsklubbene i landet. Klubben var tidligere lokalisert på Rjukan, Notodden og Skien. men disse er nå slått i sammen fra 2019. Klubben har dessuten mange medlemmer utenfor fylket, både i Agder-fylkene, Vestfold og i Oslo og Akershus.

Kontakt TFK

Telemark Fuglehundklubb

Mail: styret.tfk@gmail.com

Øvre Vindalen 10
3728 Skien